Her kan du læse lidt om Kristinegaardens historie.

Fra Vibenhus Runddel til Hans Knudsens Plads.

Lyngbyvej var en del af den gamle kongevej til Hillerød, Frederiksborg og Kronborg, som kun måtte anvendes af kongen. En vagtmand, der passede bomhuset, hed i en periode Hans Andersen Vive (myrdet 1649), og det er ham og hans hus, der har lagt navn til vore dages Vibenshus.

Lidt længere nede af vejen, hvor der i dag ligger en Shell-tankstation, lå Tre Flasker Kro, der beværtede de trætte rejsende, når de skulle hjem fra staden. Den åbnede i 1776, men i takt med københavns udvidelse og konkurrence lukkede den til sidst ned i 1930.

Trehundrede meter derfra i 1935 åbnede Det Ortopædiske Hospital. Det var takket være en vis pastor ved navn Hans Knudsen, der havde pioneret behandlingen af handicappede.

Lige i smørhullet mellem Vibenhus Runddel og Hans Knudsens Plads ,I år 1924 blev vores kære bolig, Kristinegården bygget færdig. Et par hundrede år før, lå dog en gammel mølle cirka her, der malede mel og bagte brød. Et virke, der om end ej unikt, her blev foretaget med en sådan succes, at det senere udviklede sig til en regulær brødfabrik ved navn Kristineberg Fabriker. Den kendte forfatter Martin Andersen Nexø fortæller, at han i sin barndom gik ud til møllen fra Brumleby for at hente brød. Møllen brændte 1881, og det siges, at branden opstod, fordi møllersvendene var optaget